Antistoffen sneltest

Antistoffen sneltest

Meer info en uitslagen

Beantwoordt de vraag: heeft mijn lichaam antistoffen tegen corona aangemaakt? En zo ja, maakt mijn lichaam op dit moment nog steeds antistoffen aan? Er zijn 4 uitslagen mogelijk bij deze test.

Dit is een bloedtest. Via een vingerprik nemen we enkele druppels bloed af. Na 15 minuten is de uitslag bekend.

Er wordt gewerkt met de anitstoffen test van Lepu Medical. De sneltest is veilig, betrouwbaar (99,3% nauwkeurig) en gevalideerd voor gebruik binnen Europa. De validatie, het testrapport en de Europese goedkeuring kun je hier downloaden.

Binnen 15 minuten uitslag

4 mogelijke uitslagen

1. Geen anti-stoffen gevonden

Je bent waarschijnlijk niet besmet geweest met Corona in de afgelopen tijd. Let op: met deze uitslag kun je kunt het Coronavirus wel hebben opgelopen in de afgelopen dagen! Het duurt enkele dagen voordat je lichaam begint met het aanmaken van antilichamen.

2. IgM
positief

Op dit moment heb je een acute (primaire) infectie met het coronavirus en er zijn antistoffen aangemaakt en/of deze worden nog steeds aangemaakt. Je bent op dit moment besmettelijk voor anderen. Doe een antigeen sneltest of een PCR test bij de GGD. Volg de quarantaine richtlijnen van het RIVM.

3. IgM en IgG positief

Je bent in aanraking geweest met het coronavirus en het lichaam heeft antistoffen aangemaakt en maakt nog steeds antistoffen aan. Je zit in de overgangsfase van een acute infectie (IgM) naar opbouw van IgG antistoffen. Je bent dus nog wel besmettelijk voor anderen, maar zit al wel aan het einde van de besmettelijke periode. Doe een antigeen sneltest of een PCR test bij de GGD. Volg de quarantaine richtlijnen van het RIVM.

4. IgG
positief

Je bent in het verleden in aanraking geweest met het coronavirus en het lichaam
heeft antistoffen aangemaakt. De acute primaire infectie fase is voorbij, je bent dus
niet besmettelijk. Bij twijfel, doe een antigeen sneltest, of een PCR test bij de GGD. Verder is het nog niet bekend hoe lang iemand immuun blijft voor een mogelijk nieuwe besmetting.

Over de uitslagen

De meeste mensen die het nieuwe coronavirus kregen, maken antistoffen aan. Iemand die corona heeft gehad, is daarna waarschijnlijk een tijd beschermd tegen het nieuwe coronavirus. Hoe lang die bescherming precies duurt, is op dit moment niet duidelijk. Wel geldt dat hoe meer mensen immuun zijn voor het virus, hoe minder kans het virus heeft om zich te verspreiden. De afweer tegen een virus onder de bevolking noemen we ook wel groepsimmuniteit.

De door ons gebruikte antistoffen (ook wel antilichamen genoemd) test is in bezit van CE markering en is daarmee goed bevonden voor onderzoeksdoeleinden. De test is niet goedgekeurd voor het stellen van diagnoses of thuisgebruik. De uitslagen zijn enkel een indicatie.

Uit onderzoek blijkt dat deze tests zeer goed scoren in de eerste weken na de besmetting. De betrouwbaarheid van de testen neemt af als de besmetting langer geleden was. Ook geldt: hoe heftiger de ziekte symptomen, hoe meer antilichamen er zijn aangemaakt, en hoe betrouwbaarder de testuitslag. Een negatieve uitslag van de antistoffen test betekent dus niet dat er geen besmetting is geweest, zeker bij milde of lichte klachten. De test kan het beste gebruikt worden in de periode kort na het doorlopen van de ziekte, om vast te stellen of het inderdaad corona is geweest.

Afspraak maken

Reserveer hier je afspraak

In verband met de corona-richtlijnen kun je niet betalen op de testlocatie. Reserveer en betaal dus altijd online!

De testlocatie is Oude Kerkweg 100 in Ede (Christelijke Hogeschool Ede).

Laden...